25 Ağustos 2011 Perşembe

Likya Yolu Hazırlıkları-1

   Yaklaşık 2006'dan beri kullandığımız emektar Hyundai'mizin torpido gözünde duran bir kitap vardı. Orada durur, arada yolculuklarda göz atılırdı. Teyzem Garanti Bankası'nda çalışırken almış, babamın da bu tip şeyleri sevdiği düşüncesiyle ona getirmişti herhalde. Hatta zamanında babam bayağı da bi heves etmişti kitabın rehberliğinde Likya Yolu'nu yürümeye. Tüm masrafları üstleneceğini belirtmesine rağmen yanına yolculuk yapacak bir arkadaş bulamamıştı maalesef. (Ah be baba şimdi de üstlensen ya:) ) Arabamızın değişmesiyle beraber torpido gözünde bulunan o kitap da yerinden çıkmış oldu ve kütüphanemize girdi. Kader midir bilinmez tam o sıralarda Emir'den cep telefonuma "Nikea yolunu yürüyelim mi?" şeklinde bir mesaj geldi. Çamlık'ta içilen rakıların etkisindendir herhalde diye düşünmeye başladığım sırada telefon bir kez daha çaldı. Mesaj bu sefer "Ne nikeası lan likya" şeklinde düzeltilmişti :) İşte Likya Yolu'nu yürüme fikri böyle ortaya çıktı. Biz de o dakikadan sonra güzide kitabımızın önderliğinde hayaller kurmaya başladık. Hayaller, projelere, projeler yapılan masraflarla beraber aksiyon sürecine dönüştü.

Şimdi ise son noktayı koymaya Likya Yolu'nu yürümeye hazırız. Çadırımız, uyku tulumumuz, matımız, trekking botumuz, çantamız yanımızda. 6-10 Eylül arasında uygun otobüsü ayarlayabildiğimiz gün Fethiye'ye iniyoruz. Ölüdeniz'de geçirilecek 1 günün ardından Ovacık'tan yolculuğumuza başlayacağız. 7 günde 7 etap aşıp kaldığımız yerden otobüse atlayarak yine Olympos'a geçip orda da son bir mini turun ardından Antalya'ya geçeceğiz inşallah. Sonrasında Antalya'da anneannemle dedemin şefkatli kollarına kendimizi atıp "normal" insanların yaptığı tatilden birkaç gün de olsa bir tadımlık yaşamaya çalışacağız. Program kesinleştikten sonra detaylı olarak buradan paylaşacağım. He neden paylaşıyorum derseniz bu yolun hazırlıklarını yaparken adamakıllı her şeyi bulabileceğimiz tek bir bloga bile rastlamadık. Bundan sonra olur da bu yola çıkmak isteyenler olursa kendilerine çok güzel bir referans yaratmış olacağız.



Peki bu yolu yalnız mı yürüyeceğiz? Şimdilik öyle görünüyor. Hasan Emre kardeşim de bize katılırsa 3 kişiyiz. Bunun dışında 6-10 Eylül arasında çadırıyla, uyku tulumuyla, matıyla ve bilimum diğer ihtiyaçlarıyla Fethiye'de hazır bulunabilecek, yürümekten sıkılmayacak, yapılacak programlara uyum sağlayabilecek ve gün batımını bir şişe şarap eşliğinde izlediğimiz sırada hoş sohbetiyle bize katılabilecek arkadaşlar olursa, bekleriz. Olur da böyle biri çıkar ise ulaşır bana iletişim yollarından. Daha sonra biraz daha detaylı olarak hazırlıklardan bahsedeceğim. Çok büyük bir aksilik olmazsa hayalimizi gerçekleştireceğiz gibi görünüyor. Şimdilik tek eksik profesyonel bir fotoğraf makinesi çünkü bizim dijital makinelerle çekeceğimiz her fotoğraf o doğaya bir hakaret gibi olacaktır kanımca. Niye derseniz, belki fikir verir:



Bunlar tadımlık. Daha fazlası için isteyen olursa bu adresten bakabilir: http://picasaweb.google.com/celildenktas/LikyaYoluYuruyusuNisan2009Ilk110Km#

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder