19 Eylül 2011 Pazartesi

Yola Çıkarken..

   En çok kafamızı kurcalayan soruydu: "Acaba ne koysak çantaların içine?" Bu biraz da sizin yapacağınız yol planına bağlıymış esasında. Çadırda kalamam, rahatsız, uyuyamam tarzı düşünceleriniz varsa (ki ben o düşüncedeyim:D) yanınıza mat almanıza gerek yok mesela. Çadır da taşımayacaksınız zaten. (Fakat uyku tulumu her koşulda taşınabilir, kafanız rahat olur yok parkuru bitiremedim napacağuk şimdi tarzı düşünceler olmaz, rahat rahat gezersiniz)Alınacak 45litrelik bir çanta hem eşyalarınız için yeter hem de yolculuğu çok daha keyifli hale getirir. Çünkü ağır ve büyük bir çantayla yer yer 1000 metreye tırmanacağınızı yer yer de kayalara tutunarak 1000 metre aşağı ineceğinizi hatırlatırım. Tüm bunların sonucunda çanta da kesinlikle kaliteye önem vermeniz tavsiye olunur. Çanta değil sırtınızda kaya da taşısanız yolda karşılaşılacak güzelliklerle birlikte unutulabilir ama siz beni dinleyin çanta konusuna önem verin. 45litrelik profesyonel bir çantanın ortalama maliyeti 50tl. Çantadan sonra en önemli materyallerimizden birisi de ayakkabı. Burada da kesinlikle masraftan kaçınma tarzı bir olanak söz konusu değil. Normal hayatta kullanılan ayakkabılar ile bu yolu yürümek imkansız açık ve net. Yürüyüş ayakkabıları biraz pahalı ama 120-180 liraya bileği saran, darbeye karşı dayanıklı güzel bir trekking ayakkabısı alınabilir. Alınabilir değil alınsın yani direk. Yine çorapların da kalite olmasına özen gösterilmeli. Ayaklarda oluşacak su toplamasıydı, ayakkabı vurmasıydı gibi problemlerle karşılaşmamak için.

   Çoğunlukla ormanlık araziden geçildiği ve doğayla başbaşa kalındığı için bazen tatsız olaylar yaşanabilir. Biz yaşamadık ama yaşayanlar var biliyoruz. Hazırladığınız ilkyardım çantasına:

-Ağrı kesici
-Güneş Kremi,yanıklar için
-Amonyak, akrep sokmasına karşı önlem
-Böcek kovucu sprey, sineğiydi kenesiydi uzak tutar
-Yara bandı (Yaklaşık 50 tane kullandım)
-Sargı bezi, burkulmalara karşı
-Emanet (domuza karşı nasıl etkili olur bilinmez ama) :)

koymayı sakın unutmayın. Geriye kalan ilkyardım malzemeleri sizin insiyatifinize kalmış. Bunlar olmazsa olmazlar.

   Kıyafet konusuna gelince..Yolda kendinize yük yapmanıza gerek yok.

-Yürüyüş Pantolonu ( Bunların da fiyatı ortalama 100tl ama çok kaliteli kesinlikle terletme gibi bir durum söz konusu değil, ayrıca kısa bir çalışmayla şort haline de getirilebiliyor, yıkandığında 10 dakikada kurur.)
-1 adet şort ve mayo
-2 tişört (Biri yatarken diğeri yürüyüşte giyilmek üzere. Her parkur sonunda tişörtler yıkanıp asıldığında rahatlıkla kurur, bir daha giyilebilir.)
-Orta Boy bir havlu
-Nisan-Ekim arasında olmaz ama oldu diyelim yağışlı ve soğuk bir havada giymek üzere ince bir sweat alınabilir.
-Bandana (Bandana saves the life, belki de en önemlisi:D)
-Şapka
-Deniz terliği
-Temizlik malzemeleri, işte şampuanıydı diş macunuydu

koymanız yeterli olacaktır. Şu anda çantam dağıldığı için ne koyduğumu tam olarak hatırlayamıyorum ama genel hatlar böyleydi sanırsam..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder